The English Playschool
of Asikkala
Päiväkodin historia
 
 
 
- Päiväkoti avasi ovensa 2.2.1998.
- Päiväkodin (=kannatusyhdistyksen) perusti joukko kielikylvystä innostuneita vanhempia, jotka halusivat lapsilleen hoitopaikan kielikylpypäiväkodista.
- Alkuvuodet päiväkoti tarjosi kokopäivähoidon lisäksi myös leikkikoulutoimintaa 3-6-vuotiaille kielikylpykielellä. Pari vuotta tarjolla oli myös koululaisten iltapäivähoitoa, johon osallistui pääasiassa päiväkodissa aikaisemmin hoidossa olleita lapsia.

- Vuodesta 2003 (syksy) lähtien päiväkodissamme on ollut 29 kokopäivähoitopaikkaa, joista 8 on alle 3-vuotiaille. Tuolloin loppui leikkikoulu- ja iltapäiväkerhotoiminta ja päiväkoti keskittyi tarjotamaan pelkästään kokopäiväistä päiväkotitoimintaa.
-Päiväkoti on toiminut Vaappurannassa, lukuunottamatta aikaa vuosien 1999-2000 vaihteessa, jonka vietimme remontin vuoksi ensin Opistotalolla ja sitten entisellä Asikkalan  vanhainkodilla.
- Elokuussa 2008 muutimme nykyisiin tiloihimme Kanavatiellä, kirjaston alakerrassa. 
 
 - Historiamme aikana vanhemmat ja heidän panoksensa päiväkodin toimintaan ovat olleet avainasemassa. Vanhemmista muodostetut talkooryhmät ovat esim. vaihtaneet hiekkalaatikon hiekkoja, pystyttäneet leikkikentän leikkivälineitä sekä keittäneet puuroa joulujuhlissa. Myös kannatusyhdistyksen hallitus koostuu lasten vanhemmista, joten he pääsevät vaikuttamaan päiväkodin toimintaan sitäkin kautta.
 
- Vuodesta 2006 lähtien oma emäntämme on valmistanut ruoan itse. Sitä ennen lounas tuotiin ostopalveluna Yhteiskoulun keittiöltä.